Doelpuntenrecord voor Vela met hattrick

maandag 7 oktober 2019

Doelpuntenrecord voor Vela met hattrick

Carlos Vela heeft een record gevestigd in de Amerikaanse MLS. De 30-jarige aanvoerder van Los Angeles FC maakte op de slotdag van de reguliere competitie tegen Colorado Rapids een hattrick (3-1). Vela voerde zijn totaal daarmee op naar 34 doelpunten, een record.

De Mexicaan was vorige week al op gelijke hoogte gekomen met Josef Martinez, die vorig seizoen een record vestigde door 31 keer te scoren voor Atlanta United. De Venezolaan heeft slechts een jaartje kunnen genieten van zijn record.

Martinez maakte dit seizoen 27 doelpunten voor de club die vorig seizoen kampioen werd. De spits vierde zondag na een blessure zijn rentree bij Atlanta United, de ploeg van trainer Frank de Boer, met een doelpunt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen New England Revolution (3-1).

De twee clubs komen elkaar over twee weken (19 oktober) weer tegen in de play-offs. Los Angeles FC en New York City FC, de winnaars van respectievelijk de westelijke en oostelijke divisie, mogen de eerste ronde van de play-offs overslaan.

Vela eindigde op een gemiddelde van meer dan één doelpunt per wedstrijd. De Mexicaan, die in Europa min of meer mislukte bij Arsenal maar later bij Real Sociedad wel veel scoorde, speelde 31 competitieduels. De nummer 10 van Los Angeles scoorde op de slotdag met een schot met links, een halve omhaal en een intikker. Vela leverde dit seizoen ook nog eens 15 assists.

Zlatan Ibrahimovic maakte bij LA Galaxy zijn 30e doelpunt van dit seizoen. De Zweedse spits trapte de bal van flinke afstand vrijwel vanuit stand over de doelman van Houston Dynamo. Desondanks verloor zijn ploeg met 4-2.