Rode kaarten domper op feestvreugde Barcelona

maandag 7 oktober 2019

Trainer Ernesto Valverde van Barcelona was vanzelfsprekend bijzonder tevreden met de ruime 4-0 zege op Sevilla, maar de twee rode kaarten in de slotfase zorgden toch voor een domper op de feestvreugde in Camp Nou. Valverde begrijpt niet waarom scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz rood trok voor invaller Ronald Araújo en Ousmane Dembélé.

'De arbiter zal wel iets hebben gezien, maar volgens mij pasten deze beslissingen niet in deze sportieve wedstrijd', aldus de trainer van Barcelona. Lahoz trok in de 87ste minuut, toen het al 4-0 stond, rood voor Araújo. De scheidsrechter beoordeelde een fel duel tussen de verdediger en Sevilla-spits Javier Hernández, die op de rand van het strafschopgebied onderuit ging, als het neerhalen van een doorgebroken speler.

Dembélé liet in woord en gebaar blijken het niet eens te zijn met die beslissing van Lahoz en kreeg direct zelf ook rood. 'Het leek me geen rood voor Araújo', zei Valverde. 'En ik denk niet dat Dembélé veel heeft gezegd. Zelfs ik vind het moeilijk om met hem te communiceren in het Spaans, dus ik was heel verrast dat hij daarvoor werd weggestuurd.'

Dembélé krijgt nu een schorsing en mist daardoor mogelijk ook El Clásico op 26 oktober tegen koploper Real Madrid.