Mercedes ook in 'kwali'-training baas, Max rukt op

vrijdag 11 oktober 2019

In navolging van de eerste training voor de Grand Prix van Japan heeft Mercedes ook de tweede vrije training gedomineerd. Valtteri Bottas was met 1.27, 785 een tiende van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen reed op Suzuka naar P3 en dat kan van belang zijn als de Japan naderende tyfoon nog verder roet in het eten gooit dit weekend.

Door het noodweer is het circuit zaterdag afgesloten en is er niet alleen een streep gezet door de laatste training, maar het betekent ook dat de kwalificatie is verschoven naar de racedag op zondag. Als het noodweer heviger wordt, kan het zelfs zijn dat de kwalificatie helemaal wordt geschrapt. Dan wordt de startgrid gemaakt naar aanleiding van de resultaten van de tweede training. 

In dat geval start Max dus van P3 en heeft hij de Ferrari's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel op de vierde en vijfde plek achter zich. 

'De eerste vrije training was niet best', gaf Max op Verstappen.nl toe. 'Maar tijdens de tweede vrije training zijn we met stappen vooruitgegaan. Dat ziet er goed uit maar Mercedes is erg snel en wij hebben nog wat meer werk te doen. Maar we hebben ons goed hersteld.'