Engeland lijdt tegen Tsjechië eerste verlies

vrijdag 11 oktober 2019

Engeland lijdt tegen Tsjechië eerste verlies

Engeland heeft verzuimd zich na vijf wedstrijden in groep A al te verzekeren van deelname aan het EK in 2020. Na vier zeges op rij volgde een nederlaag in Praag tegen Tsjechië. De thuisploeg won met 2-1.

Vooraf wist Engeland dat met een overwinning het EK-ticket al binnen zou zijn. De nummer vier van het WK van 2018 opende sterk en stond binnen 4 minuten al met 1-0 voor. Raheem Sterling werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, Harry Kane schoot de verkregen strafschop vlekkeloos raak.

Maar Tsjechië was allerminst lamgeslagen door die vroege tegentreffer. Jakub Brabec reageerde in de 9e minuut alert bij een hoekschop en schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen. De thuisploeg bleef vervolgens de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft, maar wist niet te scoren.

In de tweede helft drong Engeland wel aan en Kane had na 80 minuten een geweldige kans, maar hij miste oog in oog met doelman Tomas Vaclik. Tsjechië bleef loeren op een kans en 5 minuten voor tijd haalde Zdenek Ondrasek uit voor de winnende treffer.

Het team van bondscoach Gareth Southgate blijft wel aan de leiding in de poule met 12 punten en staat er nog steeds goed voor, maar Tsjechië kwam in punten wel op gelijke hoogte. Alleen het doelsaldo van de Engelsen is beter.