Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Bertens bereikt finale WTA Elite Trophy

zaterdag 26 oktober 2019

Kiki Bertens heeft de finale bereikt van de WTA Elite Trophy. De Nederlandse versloeg in de halve finale de Chinese Zheng met 2-6, 6-3, 6-4. Aan het toernooi in de Chinese stad Zhuhai nemen de speelsters die net onder de top 8 staan deel. De beste tennissters beginnen zondag in Shenzhen aan hun eindejaarstoernooi, de WTA Finals.

Zheng begon als underdog tegen de als eerste geplaatste Bertens. Maar de Wateringse had het moeilijk in de eerste set. Zheng liep uit naar 5-2 alvorens ze een medische time-out nam. Teruggekeerd op de baan was het snel 6-2.

Bertens herstelde zich, pakte de tweede set en liep in de derde uit naar 4-1. Zheng kwam nog terug tot 4-4, maar bij 5-4 was het raak op het tweede matchpoint. De tegenstandster van Bertens in de finale komt uit de partij tussen de Tsjechische Karolina Muchova en Arina Sabalenka uit Wit-Rusland.

Aan het toernooi in de Chinese stad Zhuhai nemen de speelsters die net onder de top 8 staan deel. De beste tennissters beginnen zondag in Shenzhen aan hun eindejaarstoernooi, de WTA Finals.