Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Hamilton wint in Mexico, kansloze missie Max na lekrijden

zondag 27 oktober 2019

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Mexico gewonnen! De Engelsman kwam goed weg na een scrimmage met Max Verstappen in de eerste ronde en kon daarna dankzij een vroege stop naar harde banden de beide Ferrari's inhalen. Max liep een lekke band op bij een inhaalmanoeuvre Op Valtteri Bottas en kon van P20 alleen nog oprukken naar de zesde plaats.

Verstappen had na de zeges in 2017 en 2018 uiteraard op veel meer gehoopt. Zijn gridstraf na de kwalificatie was al een domper, maar vanaf P4 was nog van alles mogelijk. Na de start kwam hij in aanraking met Hamilton en het gras terecht, maar ook P7 was niet onoverkomelijk. Echt hopeloos werd het pas na ronde 7. De Nederlander haalde Bottas in, maar reed daarbij zijn band lek: 

Hobbelend wist de Nederlander nog wel de pits te bereiken, maar op ruim een minuut van de leiders en op de allerlaatste plaats viel er weinig eer meer te behalen. Dat hij uiteindelijk nog kon opklimmen naar de zesde plaats was een schrale troost. 

Ferrari-coureur Charles Leclerc was van poleposition gestart, maar viel na een mislukte tweede pitstop terug naar de vierde plek. Sebastian Vettel eindigde tussen de Mercedessen in als tweede.