Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Verstappen wil vlammen in honderdste F1-race

woensdag 30 oktober 2019

Verstappen wil vlammen in honderdste F1-race

Max Verstappen maakt zich op voor zijn honderdste grand prix in de Formule 1. De pas 22-jarige Limburger bereikt zondag al die mijlpaal tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten op het circuit van Austin. 'Het is een gave baan om mijn honderdste race te rijden. Onze auto moet er normaal gesproken behoorlijk competitief zijn', blikte de coureur van Red Bull vooruit op de negentiende race van dit jaar.

Verstappen wil graag wat goedmaken. Hij eindigde vorige week als zesde in de Grote Prijs van Mexico na een weekeinde vol tegenslag. Wegens het negeren van de gele waarschuwingsvlaggen werd hem zijn poleposition afgenomen en in de race had hij twee aanrijdingen. Een touché met Valtteri Bottas bezorgde Verstappen een lekke band, waardoor hij vanaf de laatste plaats aan een inhaalrace moest beginnen.

'Er is veel mogelijk op dit circuit, er zijn veel inhaalmogelijkheden', aldus Verstappen, die vorig jaar in Austin een indrukwekkende inhaalrace liet zien. Hij begon als achttiende en eindigde als tweede.