Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Van der Poel leidt Oranje bij EK veldrijden

maandag 4 november 2019

Van der Poel leidt Oranje bij EK veldrijden

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de nationale selecties bekendgemaakt voor de Europese kampioenschappen veldrijden van komend weekeinde in het Italiaanse Silvelle. Bij de mannen voert titelverdediger Mathieu van der Poel de vijfkoppige ploeg aan. Naast Lars van der Haar, Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis krijgt Van der Poel ook hulp van zijn broer David.

In de vrouwenselectie ontbreekt de revelatie van het seizoen Ceylin del Carmen Alvarado bij de elite. Het 21-jarige talent, dat dit seizoen al twee superprestigewedstrijden bij de senioren won, geeft er de voorkeur uit om mee te doen bij de wedstrijd voor rijdsters onder 23 jaar. Bij de elite komen titelverdedigster Annemarie Worst, Maud Kaptheijns, Yara Kastelijn, Geerte Hoeke en Sophie de Boer aan het vertrek.

De Knegt vertrouwt erop dat Nederland meerdere titels gaat behalen. 'We reizen af met een brede jonge selectie met voor het eerst ook de junior-vrouwen. In alle zes categorieën hebben we kandidaten voor het podium en de titel', aldus de bondscoach.