Juventus dankt invaller Costa in Moskou

woensdag 6 november 2019

Juventus heeft zich in Rusland vroegtijdig geplaatst voor de achtste finales in de Champions League. De Italiaanse kampioen versloeg Lokomotiv Moskou met 2-1. De winnende treffer kwam in de extra tijd op naam van invaller Douglas Costa, die op schitterende wijze door de Russische defensie soleerde en feilloos afrondde.

Matthijs de Ligt was door een lichte blessure niet van de partij bij de bezoekers. Met tien punten uit vier duels is Juventus in poule D nu al zeker van plaatsing.

Cristiano Ronaldo dacht uit een vrije trap de score snel te openen, na een blunder bij doelman Guilherme. Terwijl de bal al over de doellijn rolde, gaf Aaron Ramsey het laatste tikje. Daardoor kreeg de Welshman het doelpunt op zijn naam. Amper tien minuten later zorgde Aleksei Mirantsjoek van dichtbij voor de gelijkmaker nadat hij eerst nog op de paal had gekopt (1-1).

Na de rust lieten beide ploegen grote kansen liggen. Costa, fraai aangespeeld door Gonzalo Higuaín, zorgde alsnog voor de Italiaanse winst. Atlético Madrid speelt woensdag bij het nog puntloze Leverkusen.