Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Schaatsster Pechstein wil excuses van Bouwman

donderdag 7 november 2019

Schaatsster Pechstein wil excuses van Bouwman

INZELL (ANP/DPA) - De Duitse schaatsster Claudia Pechstein wil excuses van Erik Bouwman, de bondscoach bij de nationale ploeg. De 47-jarige Pechstein heeft een moeizame verhouding met de Duitse bond. Ze traint al een aantal weken mee met de Poolse selectie omdat ze in het voorseizoen van de Nederlandse hoofdtrainer Bouwman te horen kreeg dat ze niet meer welkom is.

'Nadat de bondscoach had gezegd dat hij er geen zin in had dat ik zou meetrainen, zat er voor mij niets anders op dan naar Polen gaan', aldus Pechstein. De oorzaak van het probleem ligt bij de WK afstanden van begin dit jaar in Inzell, waar Pechstein niet wilde meedoen aan de ploegenachtervolging omdat ze de voorkeur gaf aan haar individuele afstanden.

'Er is waarschijnlijk geen sportbond ter wereld waar ik zo weinig waardering krijg als bij de Duitse schaatsbond', zei de vijfvoudig olympisch kampioene aan de vooravond van de nationale kampioenschappen. 'Dat ligt aan de mensen daar. Een verontschuldiging van Erik Bouwman zou gepast zijn. Maar zoals hij zich tegenover mij heeft gedragen, kan ik me niet voorstellen dat ze me vragen terug te komen.'