Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Canada tikt Aussies uit de Davis Cup

vrijdag 22 november 2019

Canada tikt Aussies uit de Davis Cup

De Canadese tennissers hebben als eerste de halve finales bereikt van de Daviscup. Ze versloegen in Madrid het team van Australië met 2-1. Vasek Pospisil en Denis Shapovalov brachten de zege binnen.

Pospisil zette Canada op voorsprong door het eerste enkelspel te winnen van John Millman: 7-6 (1) 6-4. Millman nam de plek in van Nick Kyrgios, die in de groepswedstrijden tegen Colombia en België zijn enkelspelen had gewonnen.

Alex de Minaur won vervolgens namens Australië van Shapovalov met 3-6 6-3 en 7-5. De twee talentvolle tennissers deden weinig voor elkaar onder. In de derde set was De Minaur net wat feller en overtuigender dan de grillige Shapovalov.

Canada besliste het duel in het dubbelspel. Het koppel Shapovalov/Pospisil rekende af met John Peers en Jordan Thompson met 6-4, 6-4. Tegenstander van Canada in de halve finale is de winnaar van de confrontatie in de kwartfinales op vrijdag tussen Rusland en het Servië van Novak Djokovic. Uiteraard is ook dat duel live te zien op Ziggo Sport!