Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Mavericks te sterk voor Rockets

maandag 25 november 2019

Mavericks te sterk voor Rockets

De basketballers van Dallas Mavericks hebben in de NBA een overtuigende zege geboekt bij Houston Rockets. De Mavericks zegevierden in Houston met 137-123. De 20-jarige Sloveen Luka Doncic, vorig seizoen uitgeroepen tot 'rookie' (nieuwkomer) van het jaar, maakte maar liefst 41 punten.

De club uit Dallas nam al na 20 seconden de leiding en gaf die niet meer uit handen. De Mavericks zijn door vijf overwinningen op rij opgeklommen naar de vierde plek in het westen, met elf zeges tegenover vijf nederlagen. De Rockets incasseerden hun derde opeenvolgende nederlaag, de zesde in totaal. Daar staan elf overwinningen tegenover.

Los Angeles Clippers, de nummer 3 van het westen, boekte tegen New Orleans Pelicans de twaalfde zege van dit seizoen: 134-109. Montrezl Harrell begon op de bank, maar tekende als invaller voor 34 punten en 12 rebounds. Denver Nuggets schreef tegen Phoenix Suns ook de twaalfde overwinning bij: 116-104. De Nuggets hebben pas drie keer verloren, alleen Los Angeles Lakers presteert tot nu toe nog beter (veertien zeges, twee nederlagen).