Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Twee Nederlandse golfers door in Geelong

vrijdag 7 februari 2020

Twee Nederlandse golfers door in Geelong

Twee van de drie Nederlandse golfers die meedoen aan het ISPS Handa Vic Open in de Australische stad Geelong hebben de 'cut' gehaald. Lars van Meijel staat met een totaal van 135 slagen na twee dagen op de gedeelde dertiende plaats. Hij heeft vijf slagen achterstand op de Franse leider Robin Sciot-Siegrist.

Wil Besseling mag ook meedoen aan de laatste twee rondes. Hij staat met 136 slagen op de gedeelde 21e plaats. Darius van Driel haalde de schifting niet. Van Driel liep vrijdag een wisselvallige ronde, waarin hij weliswaar zes birdies sloeg, maar ook vijf bogeys en zelfs één dubbele moest invullen op zijn scorekaart. Met een totaal van 144 slagen zit het toernooi er voor hem op.

Van Meijel veroverde afgelopen jaar net als Van Driel een vaste speelkaart voor de Europese Tour. Besseling heeft geen vast startbewijs, maar hij mag meedoen aan de wat kleinere toernooien van de Tour zoals in Geelong, waar ook de vrouwen van de LPGA Tour spelen. Anne van Dam staat na twee rondes van 71 slagen op de gedeelde 48e plaats. Ze heeft tien slagen achterstand op de Zweedse koploopster Madelene Sagström.