Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajacied Ziyech op weg naar Chelsea

woensdag 12 februari 2020

Ajacied Ziyech op weg naar Chelsea

Hakim Ziyech staat voor een vertrek bij Ajax. De middenvelder zet waarschijnlijk op korte termijn zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Chelsea, dat komende zomer moet ingaan.

De club uit Londen wilde de smaakmaker van Ajax liefst afgelopen maand al inlijven. De kampioen van Nederland bleef bij het standpunt om tijdens de tussentijdse transferperiode geen toonaangevende spelers te laten vertrekken.

Ajax wil niet bevestigen dat het al akkoord is met een transfersom van naar verluidt zo'n 45 miljoen euro, zoals De Telegraaf meldt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars beloofde vorig jaar wel aan Ziyech dat Ajax zou meewerken aan een mooie transfer.

Afgelopen zomer meldde Sevilla zich al voor Ziyech in Amsterdam. De 26-jarige spelmaker van Ajax wachtte liever op een grotere club. Chelsea is dit seizoen in de Champions League overtuigd geraakt van Ziyech. De club uit Londen was in de groepsfase ingedeeld bij Ajax.

Ziyech herstelt op dit moment van een kuitblessure. Hij komt woensdagavond nog niet in actie tijdens het bekerduel met Vitesse. Trainer Erik ten Hag hoopt dat hij zondag tijdens het competitieduel met RKC Waalwijk weer over hem kan beschikken.