Minister Bruins kijkt ook naar getroffen sportwereld

woensdag 18 maart 2020

Minister Bruins kijkt ook naar getroffen sportwereld

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoekt of het de Nederlandse sportsector kan helpen. Dat meldt minister Bruno Bruins van Sport op Twitter. Hij reageert op een verzoek van NOC*NSF een noodfonds in het leven te roepen dat de enorme financiële gevolgen kan compenseren.

'Als minister van Sport vind ik het ook jammer dat het coronavirus sportevenementen, trainingen en wedstrijden stillegt', stelt Bruins. 'Ik dank de sportsector dat zij snel gehoor gaven aan onze oproep, want dat was zeker niet eenvoudig. Het ministerie van VWS is nu in gesprek om te kijken waar we kunnen helpen.'

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, gaf woensdagochtend aan graag in gesprek met het kabinet te willen over de vorming van een noodfonds, zoals ook in andere sectoren een oplossing wordt gezocht. 'We hebben met een aantal bonden en organisaties overleg gevoerd en aan de hand daarvan een impactanalyse gemaakt. Daarin komen we, als we rekenen tot en met de zomer, tot een inkomstenderving van 950 miljoen euro', zei hij bij de NOS.