Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Toeterende auto's begeleiden polsstokhoogspringer Vloon

zaterdag 13 juni 2020

Toeterende auto's begeleiden polsstokhoogspringer Vloon

Menno Vloon heeft niet kunnen stunten tijdens een 'wereldpremière' in Düsseldorf. De Nederlandse polsstokhoogspringer eindigde buiten het podium in een late avondwedstrijd op een groot parkeerterrein in de Duitse stad, waar de toeschouwers toekeken vanuit hun auto. Het was de eerste atletiekwedstrijd in Duitsland met publiek sinds de uitbraak van het coronavirus en ook voor het eerst dat een autobioscoop het decor was. Het applaus bestond uit claxons.

Het ging weliswaar om een demonstratiewedstrijd, maar de organisatie van het evenement 'Flight Night' nam het wel serieus. Tal van maatregelen waren genomen om het coronavirus geen kans te geven besmettingen te veroorzaken. Zelfs de auto's stonden op 1,5 meter van elkaar. Lat en springkussen werden na elke sprong gedesinfecteerd.

Vloon, met 5,85 meter houder van het Nederlands record, strandde in de Autokino op 5,20 meter. Hij zag zijn pogingen op 5,40 mislukken, maar het was lastig springen op de relatief korte aanloop, waar in de loop van de avond de wind sterk aantrok. De Duitser Torben Blech won met 5,55 meter.

Voorspel de F1-seizoensstart. Kies jouw 3 momenten en maak kans op mooie prijzen!