Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Motorcoureur Van der Mark gaat eind juli weer racen

vrijdag 19 juni 2020

Motorcoureur Van der Mark gaat eind juli weer racen

Motorcoureur Michael van der Mark heeft weer een doel om naartoe te werken. De Nederlandse Yamaha-coureur hervat het seizoen in het WK Superbike eind juli in de Spaanse stad Jerez. De organisatie presenteerde vrijdag de voorlopige kalender voor het restant van het jaar.

Op 29 februari en 1 maart werden twee races gereden in Australië. Van der Mark eindigde op circuit Phillip Island twee keer als vierde. Daarna zorgde de coronacrisis ervoor dat de ene na de andere race werd geschrapt of uitgesteld. Zo konden de Superbike-coureurs in april niet naar het TT Circuit in Assen komen. Het evenement in Drenthe werd uitgesteld naar 21 tot en met 23 augustus, maar vanwege de maatregelen die in Nederland gelden vanwege het coronavirus kunnen de races ook dan niet doorgaan.

Assen staat wel nog steeds op de kalender voor 2020, maar zonder data. Het seizoen wordt van 31 juli tot en met 2 augustus in Spanje hervat op het Circuit de Jerez-Ángel Nieto. Daarna volgen races in Portugal, weer in Spanje (twee raceweekenden in Aragón en één in Barcelona) en Frankrijk. Het is de bedoeling dat de coureurs in oktober en november naar respectievelijk Argentinië en Italië gaan, maar dat is nog niet zeker.

Mogelijk komen er dit seizoen ook nog races in Groot-Brittannië, Qatar en Assen. Van der Mark mocht eind vorige maand met onder anderen Moto2-coureur Bo Bendsneyder al wat rondjes rijden over het TT Circuit.