Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Toch rolstoeltennissers op US Open

donderdag 25 juni 2020

Toch rolstoeltennissers op US Open

De organisatie van de US Open heeft besloten dit jaar ook een rolstoeltoernooi te houden. Die beslissing is genomen na virtuele gesprekken met bekende deelnemers aan het toernooi.

'De US Open rolstoelcompetitie bestaat ook dit jaar uit wedstrijden voor mannen en vrouwen in en enkel- en dubbelspel', stelt de organisatie. 'Dat is vergelijkbaar met voorgaande jaren.'

De rolstoeltennissers moesten vorige week nog uit de media vernemen dat er voor hen dit jaar geen toernooi zou zijn in New York, vanwege regels die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan.

Dat leidde tot boze en soms zelfs woedende reacties. Zo sprak de Australiër Dylan Alcott, een topspeler in het rolstoeltennis, van 'afschuwelijke discriminatie' omdat het toernooi voor valide tennissers wel doorgaat.

De Amerikaanse tennisbond USTA, de organisator van de US Open, voerde afgelopen vrijdag al overleg met de internationale federatie ITF en een afvaardiging van de rolstoeltennissers. De USTA bekende in dat gesprek dat hij beter had moeten communiceren over de plannen voor het grandslamtoernooi, dat van 31 augustus tot en met 13 september op het programma staat.

De bond beloofde te onderzoeken of het toch mogelijk is dan ook een rolstoelkampioenschap te organiseren. De USTA vroeg daar feedback voor van de spelers.

Voorspel de F1-seizoensstart. Kies jouw 3 momenten en maak kans op mooie prijzen!