Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Topschutter Werner vertrekt met record bij Leipzig

zaterdag 27 juni 2020

Topschutter Werner vertrekt met record bij Leipzig

Timo Werner heeft als clubtopscorer aller tijden afscheid genomen van RB Leipzig. De Duitse spits maakte beide doelpunten in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Augsburg (1-2) en voerde zijn totaal in dienst van Leipzig daarmee op naar 95 doelpunten. Met zijn eerste treffer van de wedstrijd kreeg Werner, die voor zo'n 50 miljoen euro overstapt naar Chelsea, het clubrecord in handen.

'Dat maakt me heel trots. Ik ga deze club en deze stad missen', zei de 24-jarige spits, die werd geboren in Stuttgart en daar ook doorbrak in het eerste elftal. In de afgelopen vier jaar maakte Werner in 159 wedstrijden 95 doelpunten en hij gaf veertig assists. 'Ik ben blij dat we de competitie winnend hebben afgesloten. We hebben ons voor de Champions League gekwalificeerd en zo voor een mooi einde van het seizoen gezorgd', aldus de Duitse international.

Zonder Werner, die vanaf woensdag officieel speler van Chelsea is, gaat Leipzig in augustus de huidige editie van de Champions League uitspelen. De Duitse ploeg van trainer Julian Nagelsmann heeft zich geplaatst voor de kwartfinales.

Voorspel de F1-seizoensstart. Kies jouw 3 momenten en maak kans op mooie prijzen!