Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Golfer DeChambeau houdt jonge Wolff van zege af

maandag 6 juli 2020

Golfer DeChambeau houdt jonge Wolff van zege af

De Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau heeft zich met een slotronde van 65 slagen de beste getoond in de Rocket Mortgage Classic, een toernooi uit de PGA Tour dat gehouden werd in Detroit. DeChambeau begon aan zijn slotronde met drie slagen achterstand op zijn jonge landgenoot Matthew Wolff.

Wolff moest echter al snel vijf bogeys op zijn kaart noteren, terwijl DeChambeau op zijn eerste tien holes vijf birdies wegputte en de leiding overnam. Wolff herpakte zich nog met vier birdies, maar met een ronde van 71 slagen strandde hij uiteindelijk op drie slagen van DeChambeau.

Wolff was met zijn 21 jaar de jongste golfer geweest sinds Tiger Woods in 1996 die zijn tweede toernooizege op de PGA Tour zou hebben gepakt. Voor de 26-jarige DeChambeau was het zijn zesde overwinning. De Amerikaan Cameron Champ, die ongeveer twee weken geleden positief testte op het coronavirus en tien dagen in zelfisolatie ging, mocht na drie negatieve testen alsnog aan het toernooi deelnemen. Hij eindigde na een slotronde van 66 slagen op de gedeelde twaalfde plaats.