Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ryder Cup: verplaatsing naar 2021 en volgende oneven jaren

woensdag 8 juli 2020

Ryder Cup: verplaatsing naar 2021 en volgende oneven jaren

De Ryder Cup is vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld. De organisatie bevestigde dat het eerstvolgende duel tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten in september 2021 zal plaatsvinden. Het besluit zal ook doorwerken in de volgende edities van de Ryder Cup, die in een oneven jaar zullen worden gehouden.

De tweejaarlijkse wedstrijd tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten stond gepland voor 22 tot en met 27 september in het Amerikaanse Whistling Straits, maar zal nu een jaar later van 21-26 september worden gehouden op dezelfde baan.

'Het werd duidelijk dat onze medische experts en de autoriteiten in Wisconsin ons geen zekerheid konden geven dat een evenement met de verantwoordelijkheid voor duizenden toeschouwers mogelijk zou zijn. Door die onzekerheid was het verplaatsen het juiste besluit', aldus de organisatie.

De daaropvolgende edities verschuiven allemaal een jaar mee, meldde de organisatie. De editie van 2022 die zou worden gehouden in Rome, vindt plaats in 2023 en die twee jaar later in Farmingdale in de VS.

Veel bekende golfers drongen de afgelopen maanden al aan op uitstel van de Ryder Cup. 'Ik denk dat de meeste spelers willen dat het toernooi naar 2021 wordt verzet om dan wel met publiek erbij te kunnen spelen en de sfeer te ervaren die de Ryder Cup zo bijzonder maakt', zei Rory McIlroy onlangs.