Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Tennisster Bertens in Berlijn opnieuw in 2 sets onderuit

vrijdag 17 juli 2020

Tennisster Bertens in Berlijn opnieuw in 2 sets onderuit

Kiki Bertens heeft ook haar tweede tennispartij na de coronapauze verloren. De nummer 7 van de wereldranglijst was tijdens het tweede invitatietoernooi van deze week in Berlijn niet opgewassen tegen de Letse Anastasija Sevastova, die op de 43e plaats staat in het mondiale klassement. Bertens ging op hardcourt na iets meer dan een uur in twee sets onderuit: 6-1 6-4.

De 28-jarige Nederlandse tennisster moest dinsdag in haar eerste partij in Berlijn, op gras, ook al haar meerdere erkennen in de Tsjechische Petra Kvitova: 6-3 6-2. Dat duel duurde nog geen 50 minuten. Bertens gaf na die eerste nederlaag toe dat het vereiste niveau bij haar nog ver te zoeken was. Ze hoopte op enige verbetering op hardcourt, maar daar was vrijdag nog niet veel van te zien.

Opnieuw maakte Bertens veel fouten en mede daardoor kwam ze ook tegen Sevastova geen moment goed in de wedstrijd. In de tweede set ging het iets beter, maar produceerde ze toch weer te veel afzwaaiers om een derde set te kunnen afdwingen.

Sevastova speelt in de halve finales tegen Jelina Svitolina, die in de kwartfinales niet in actie hoefde te komen. De Oekraïense tennisster versloeg vrijdag nog wel in de uitgestelde finale van het eerste invitatietoernooi in Berlijn de Tsjechische Petra Kvitova in drie sets. Dat evenement werd eerder deze week in het Steffi Graf Stadion op gras afgewerkt, maar door overvloedige regenval konden de finale en de strijd om de derde plaats, met Bertens, op die ondergrond geen doorgang meer vinden. De finale vond derhalve vrijdag plaats, eveneens op de hardcourtbaan in een hangar op het vroegere vliegveld Tempelhof.