Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Nummer 1-positie wereldranglijst lonkt voor Spaanse golfer Rahm

zondag 19 juli 2020

Nummer 1-positie wereldranglijst lonkt voor Spaanse golfer Rahm

De Spaanse golfer Jon Rahm heeft de leiding in The Memorial stevig in handen na drie ronden. Hij leidt het prestigieuze toernooi uit de Amerikaanse PGA met vier slagen voorsprong op zijn eerste achtervolgers. Als Rahm erin slaagt het toernooi te winnen, dan is hij tevens de nieuwe leider op de wereldranglijst.

Rahm legde de derde ronde op de golfbaan van Muirfield Village in Dublin (Ohio) af in 68 slagen, 4 onder par. Hij kwam uit op een totaal van -12 en is vier slagen los van de Amerikanen Tony Finau en Ryan Palmer, die op -8 staan. Dat duo leidde na de tweede ronde, maar leverde in de derde rondgang langs de achttien holes veel in.

Rahm lost bij een zege in The Memorial Rory McIlroy af als nummer 1 op de mondiale ranking. De Noord-Ier deelt de twaalfde plek in The Memorial met -2 en is vrijwel kansloos voor de overwinning. Voor Rahm is het bereiken van de eerste plek op de wereldranglijst een bijna heilige missie. Hij komt dan in gezelschap van zijn legendarische landgenoot Seve Ballesteros, tot nog toe de enige Spanjaard die dat is gelukt.

'Dit is extreem belangrijk', zei Rahm na de derde ronde. 'Ik kan wel proberen het weg te stoppen of het kleiner te maken, maar dan houd ik mezelf voor de gek, want dit is absoluut iets heel groots.'