Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Golfer Luiten ziet uit vrees voor corona af van major US PGA

maandag 20 juli 2020

Golfer Luiten ziet uit vrees voor corona af van major US PGA

Golfer Joost Luiten ziet af van deelname aan het US PGA Championship, het majortoernooi dat van 6 tot en met 9 augustus wordt afgewerkt op Harding Park in Californië. De beste speler van Nederland vreest het coronavirus en wil liever niet eerst twee weken in quarantaine.

'Het US PGA Championship is een major en zo'n toptoernooi wil je natuurlijk altijd heel graag spelen. Maar na lang wikken en wegen heb ik besloten niet naar Amerika te gaan', schrijft Luiten op zijn website. 'Het aantal coronabesmettingen loopt nog steeds snel op in Californië en ik zou voor het toernooi twee weken in quarantaine moeten in de VS. De vraag is hoe je kunt presteren in een major als je eerst veertien dagen in een hotel moet blijven. Daarnaast denk ik natuurlijk ook aan mijn gezondheid en, dat zeker ook, aan de gezondheid van de mensen om me heen. Je wilt als je weer naar Nederland terugkomt niet het risico nemen om anderen te besmetten.'

Bovendien gaan er geruchten dat het toernooi op het laatste moment geschrapt kan worden, als de besmettingsgraad in Californië verder oploopt. 'Dat alles bij elkaar is voor mij reden om niet naar de VS te gaan en me de komende periode te richten op de UK Swing, hoe lastig ik het als topgolfer ook vind om een major te laten schieten', aldus Luiten, die afgelopen week als zesde eindigde in het Euram Bank Open in Oostenrijk.