Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Tennisster Collins breekt coronaregels en moet toernooi verlaten

dinsdag 21 juli 2020

Tennisster Collins breekt coronaregels en moet toernooi verlaten

De Amerikaanse tennisster Danielle Collins is weggestuurd van het World Team Tennis-toernooi. De 26-jarige Collins heeft de strenge coronaregels overtreden. Ze verliet gedurende het evenement niet alleen zonder toestemming het luxueuze resort in White Sulphur Springs waar alle deelnemers verblijven, maar ze ging zelfs de staat West Virginia uit.

'We hebben Danielle Collins daarom voor de rest van het toernooi weggestuurd', zei directeur Carlos Silva van het WTT-toernooi in een verklaring. 'Ze heeft de protocollen die zijn opgesteld vanwege Covid-19 overtreden. Die protocollen zijn er om de gezondheid van onze spelers, coaches en stafleden te beschermen.'

Aan het toernooi voor gemengde teams doen heel wat toptennissers mee, onder wie Venus Williams, Kim Clijsters en Sofia Kenin. Collins, de huidige nummer 51 van de wereld en vorig jaar halvefinaliste op de Australian Open, speelde voor het team Orlando Storm. De Amerikaanse had vorige maand nog kritiek geleverd op Novak Djokovic, toen de nummer 1 van de wereld bij de mannen zei dat de US Open 'onmogelijk' gespeeld kunnen worden met de coronaprotocollen die de organisatie heeft opgesteld.