Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Sanne Wevers: belangrijk is dat Vincent met zijn verhaal komt

dinsdag 28 juli 2020

Sanne Wevers: belangrijk is dat Vincent met zijn verhaal komt

Turnster Sanne Wevers, olympisch kampioen op de balk, hoopt dat haar vader en bondstrainer Vincent Wevers snel opening van zaken geeft. 'Ik denk dat het belangrijk is dat Vincent zijn verhaal naar buiten brengt en zijn reactie geeft. Dat is niet aan mij', laat ze weten in een interview met de NOS.

Oud-turnster Joy Goedkoop zei afgelopen zondag bij de NOS dat ze tijdens haar loopbaan geschopt en geslagen is door coach Vincent Wevers. Haar verhaal volgde twee dagen nadat turntrainer Gerrit Beltman in een interview met het Noordhollands Dagblad had bekend dat hij in het verleden jonge turnsters tijdens trainingen mishandelde en vernederde. Daarna traden meerdere turnsters naar buiten met soortgelijke verhalen over fysieke en mentale misstanden tijdens hun carrière.

Sanne Wevers, met tweelingzus Lieke opgeleid door vader Vincent, reageert geschrokken en geëmotioneerd op de beschuldigingen van Goedkoop. 'Het kwam heel hard binnen, ook in het gezin. De manier waarop het gebeurt, is heel vervelend. Ook omdat ik de dochter van ben én de turnster die door hem is opgeleid. Ik kan me niet vinden in de beweringen die Joy heeft gedaan. Ik kan me niet vinden in het fysieke gedeelte.'

Sanne Wevers hoopt dat haar vader duidelijkheid kan verschaffen in deze zaak. Vincent Wevers heeft toegezegd dat hij met een reactie komt.