Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Baas Duitse voetbalcompetitie: interlandschema niet acceptabel

donderdag 19 november 2020

Baas Duitse voetbalcompetitie: interlandschema niet acceptabel

BERLIJN (ANP/DPA) - Christian Seifert, de baas van de Duitse voetbalcompetitie, heeft kritiek geuit op de wedstrijdschema's van de nationale teams. Volgens Seifert is het drukke interlandschema onverantwoord tijdens de coronacrisis.

'Om het duidelijk te stellen: de huidige situatie is vanuit het standpunt van clubs en competities niet acceptabel', schreef Seifert in een column in het Duitse voetbaltijdschrift Kicker.

'Er gelden verschillende risicosituaties op de locaties, verschillende officiële regels en hygiënevoorschriften. Die voorschriften worden soms zeer nauwkeurig nageleefd, zoals in Duitsland of in het Champions League-eindtoernooi, maar soms ook minder strikt.'

Volgens Seifert wordt het clubvoetbal benadeeld door de verplichtingen van spelers voor hun land. 'Reizen naar internationale wedstrijden mogen de belangen van het professionele voetbal niet in gevaar brengen. Het is van groot belang dat de bonden goed afwegen hoe ze te werk moeten gaan bij bepaalde internationale wedstrijden', aldus de baas van de DFL.

Meerdere spelers uit de Bundesliga, onder wie Marin Pongracic van Wolfsburg en Hwang Hee Chan van RB Leipzig, hebben een wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een positieve test bij hun land.

De Bundesliga wordt zaterdag hervat na een interlandperiode. Koploper Bayern München ontvangt Werder Bremen.