Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Manchester City nog zonder Aké en Agüero

dinsdag 12 januari 2021

Manchester City nog zonder Aké en Agüero

Coach Pep Guardiola van Manchester City kan voor de thuiswedstrijd woensdag in de Premier League tegen Brighton & Hove Albion nog niet beschikken over onder anderen verdediger Nathan Aké en aanvaller Sergio Agüero. De Nederlandse international is volgens de Spaanse trainer geblesseerd. Aké kwam in 2021 voor City nog niet in actie.

Agüero verblijft nog in afzondering nadat hij in nauw contact was gekomen met een persoon die positief testte op het coronavirus. Daardoor miste de Argentijn afgelopen zondag al de bekerwedstrijd tegen Birmingham City (3-0). Volgens Guardiola keert hij pas terug als hij een dag of tien in thuisisolatie heeft gezeten.

Ook Eric Garcia, Adrian Bernabé en Cole Palmer verblijven in quarantaine. Aymeric Laporte is evenals Aké nog geblesseerd. Vleugelspeler Raheem Sterling, die het duel met Birmingham City eveneens miste, is daarentegen weer van de partij tegen Brighton.

Manchester City staat op de vijfde plek, met 4 punten minder dan Liverpool en Manchester United. De ploeg van Guardiola heeft twee duels minder gespeeld dan Liverpool en één wedstrijd minder gespeeld dan United, dat dinsdagavond de koppositie alleen kan innemen met een positief resultaat bij Burnley.