Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

AZ moet Stengs mogelijk missen tegen Feyenoord

vrijdag 22 januari 2021

AZ moet Stengs mogelijk missen tegen Feyenoord

AZ moet Calvin Stengs mogelijk zondag missen in het uitduel met Feyenoord. De aanvaller heeft woensdag tijdens het verloren bekerduel met Ajax (0-1) een knietje op een bovenbeen gekregen. Hij moest vrijdag de training overslaan. 'Hij is een twijfelgeval', zei trainer Pascal Jansen. De al langer geblesseerde Dani de Wit en Jonas Svensson zijn er tegen Feyenoord zeker niet bij.

AZ moet het seizoen in de Eredivisie redden, na uitschakeling in de voorronde van de Champions League, in de Europa League en KNVB-beker. Jansen beschikt over een talentvolle selectie, die komende zomer uiteen dreigt te vallen. Owen Wijndal en Teun Koopmeiners lijken toe aan een nieuw stap in hun loopbaan, net als misschien Stengs en Myron Boadu.

AZ is de nummer 5 van de Eredivisie en heeft een punt minder dan Feyenoord. De club uit Alkmaar wacht volgende week zware wedstrijden tegen FC Utrecht en Ajax. 'We willen graag in de top van de ranglijst blijven', zei Jansen. 'Er staat dus wel wat druk op. Feyenoord heeft een goed centraal duo en is in staat om ook hun mindere wedstrijden te winnen. Dat ze zelf ook goed kunnen spelen, lieten ze onlangs tegen Ajax zien.'