Barcelona laat fans smullen met show

maandag 29 augustus 2011

Barcelona gaat maar door met het winnen van zieltjes. De Catalanen stelden noodgedwongen één echte verdediger op en rolden Villarreal desalniettemin met 5-0 op. De ster, de zelf opgeleide belofte en de aankopen deden hun ding.

Vooraf leek Villarreal toch echt geen walkover te worden. De nummer vier van vorig seizoen kon zijn status echter maar zelden waarmaken. Barça bepaalde en de gele bus voor het doel van keeper Diego López hield het een klein half uur schoon. 

Thiago brak de ban. De Spaans/Braziliaanse middenvelder had in Lionel Messi en Alexis Sánchez prettige bliksemafleiders en besloot zelf met een laag schot te scoren. Vlak voor rust bediende Messi de speler die hij al zo goed kent uit de jeugd. Primera División-debutant en aankoop Cesc Fàbregas rondde sterk af.

Na rust volgde het hoogtepunt van de galavoorstelling. Thiago zette Sánchez vrij voor de keeper met buitenkant rechts, waarna de eveneens debuterende Chileen de derde van de avond maakte. Andrés Iniesta toverde Messi vervolgens vrij en uiteraard scoorde de Argentijn, die ook nog toesloeg toen weer Thiago een assist gaf. 

Barcelona's manita (handjevol goals) leverde de landskampioen niet de koppositie op na één speeldag in de Spaanse liga. Aartsrivaal Real Madrid smeerde Real Zaragoza een perfecte set (6-0) aan en gaat aan de leiding.