Van Vliet kiest ook laatste renners

dinsdag 11 september 2012

Van Vliet kiest ook laatste renners

Bondscoach Leo van Vliet heeft in Valkenburg de selectie bekendgemaakt voor de wegrace van het wereldkampioenschap wielrennen in Limburg.

De keuze voor Robert Gesink, Niki Terpstra, Lars Boom, Bauke Mollema en Laurens ten Dam lag voor de hand, net als het aanwijzen van Karsten Kroon en Koen de Kort. Verrassender was de selectie van Bert-Jan Lindeman en Tom-Jelte Slagter. 

Voor de individuele tijdrit koos de bondscoach voor Lieuwe Westra en het Rabotalent Wilco Kelderman. De wegwedstrijd is zondag 23 september, de race tegen de klok op woensdag 19 september.

Van Vliet gaf zonder namen te noemen aan dat zeven renners uit zijn ploeg voor het afgelopen weekeinde al vast stonden. 'Je krijgt altijd discussies over de laatste twee, drie plaatsen. Ik kies voor de renners die nu in vorm zijn.'

De afvallers die w él in de voorlopige selectie zaten, waren Johnny Hoogerland, Pim Ligthart en Pieter Weening. Eerder was al een streep gegaan door de deelname van Sebastian Langeveld en Steven Kruijswijk.

'Ik heb bewust geen tijdrijders voor de wegrace geselecteerd. Ik wil me met de negen renners vanaf maandag volledig op de wegwedstrijd kunnen richten.'