Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Barcelona ten onder bij strijdende Schotten

woensdag 7 november 2012

Barcelona heeft voor het eerst dit seizoen in de Champions League verloren. De Spaanse grootmacht had op bezoek bij Celtic veruit het meeste balbezit en kreeg ook redelijk wat kansen om meer te scoren, maar verloor uiteindelijk verrassend met 2-1.

Na iets meer dan 20 minuten kopte Victor Wanyama uit een corner binnen en dat was tegen de verhoudingen in. Barcelona was de bovenliggende partij en ook na de goal bleven de Catalanen jagen op een doelpunt. Zo raakte  Lionel Messi de lat en kopte Alexis Sánchez op de paal, maar Celtic haalde met hangen en wurgen de rust.

In de tweede helft ging Barça vol voor de gelijkmaker, maar was het opnieuw de thuisploeg die scoorde. Tony Watt profiteerde van een misser van Xavi en Celtic Park ontplofte. De goal van Messi in blessuretijd kwam veel te laat en zo leed Barcelona voor het eerst sinds 2009 een nederlaag in de groepsfase van het kampioenenbal.

De Spanjaarden gaan nog steeds aan de leiding in Groep G en hebben 9 punten na 4 duels. Celtic staat tweede met 7 uit 4. Benfica wipte door een 2-0 zege op Spartak Moskou over de Russen heen naar de derde plek. De ploeg uit Lissabon staat op 4 uit 4, terwijl Spartak 1 punt minder heeft.