Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Toppaard Totilas met Rojer-seksknie

woensdag 6 maart 2013

Toppaard Totilas met Rojer-seksknie

Eldridge Rojer is niet langer de enige topsporter die door zijn knie is gezakt bij het bedrijven van de liefde. De aanvaller van FC Emmen heeft gezelschap gekregen van topdressuurpaard Totilas. De gevolgen voor de hengst zijn wél iets minder heftig.

In Bild verklaart zijn ruiter Matthias Rath wat er gebeurd is. Bij het dekken van een nep-merrie gleed het paard uit en overstrekte hij zijn knie wat. Rath verwacht dat de viervoeter over twee weken weer wedstrijdfit is. Rojer was destijds bijna anderhalf jaar buiten strijd nadat hij bij een douchedaad zijn kruisbandblessure verergerd had.

De samwerking tussen Rath en Totilas blijft zo problematisch. Sinds het paard in 2010 voor ruim 10 miljoen euro in Duitse handen kwam, liep het duo bijna geen wedstrijd. Eerst was Totilas overtraind en ook voor de Olympische Spelen in Londen moesten ze passen wegens de ziekte van Pfeiffer van Rath.

Investeerder Thomas Schockemöhle kocht het paard van de Nederlander Edward Gal en gaf de rijdersrechten aan Rath. Gal won in 2010 nog bijna alles wat er te winnen was met Toto. Overigens verdient Schockemöhle wél al een deel van zijn geld terug. Elke succesvolle dekking levert namelijk achtduizend euro op.