Ajax aast op Tadic als opvolger van Eriksen

vrijdag 8 maart 2013

Ajax aast op Tadic als opvolger van Eriksen

Ajax wil zich alvast indekken voor een vertrek van Christian Eriksen en Dusan Tadic wordt door de Amsterdammers gezien als ideale kandidaat. De linkspoot is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Twente en kost de landskampioen 12 miljoen euro.

Tadic kwam afgelopen zomer voor bijna 8 miljoen euro over van FC Groningen, waar hij in 76 officiële duels goed  was voor 14 goals en 31 assists. In dienst van de Tukkers staat de teller na 32 wedstrijden op 11 doelpunten en 17 assists. Voor zijn periode in Nederland kwam de 24-jarige Serviër in eigen land uit voor FK Vojvodina.

Overigens moet Eriksen nog wél vertrekken bij Ajax en Jan Vertonghen moet de Deen overtuigen te tekenen bij Tottenham Hotspur. Het talent weigert vooralsnog zijn in 2014 aflopende contract bij Ajax te verlengen. Volgens The London Evening Standard zijn The Spurs bereidt 16 miljoen euro neer te tellen voor de creatieveling.

Alex Song staat volgens The Daily Express voor een spectaculaire terugkeer bij Arsenal. De middenvelder verkaste in augustus nog naar Barcelona, maar wist nooit indruk te maken. The Gunners hebben nooit een vervanger aangetrokken voor de Kameroener en er is dus ruimte voor een terugkeer op het Londense middenveld.

Real Madrid wil graag Edinson Cavani overnemen van Napoli, maar de vraagprijs van 60 miljoen euro is te hoog. Marca weet dat Los Merengues dan ook Fábio Coentrão willen betrekken in de deal. De linksback lijkt overbodig in de Spaanse hoofdstad en moet voor een verlaging van tussen de 20 en 25 miljoen euro zorgen.

David Villa is niet gelukkig bij Barcelona en aast op een vertrek. Dat hangt volgens Sport overigens nog wél af van het eventuele vertrek van Alexis Sánchez. Barça is van plan de Chileen te verkopen en dat biedt dan weer meer perspectief voor Villa. Mocht Neymar de overstap naar Catalonië maken, dan wil Villa alsnog weg uit Camp Nou.