Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Barcelona wil heel ver gaan voor De Boer

maandag 29 april 2013

Barcelona wil heel ver gaan voor De Boer

Barcelona wil Frank de Boer komende zomer als nieuwe trainer aanstellen. De clubleiding van de Catalanen is steeds minder tevreden over Tito Vilanova, maar wil de huidige hoofdcoach wél in een adviserende rol behouden voor de Spaanse club.

Barça is uitermate gecharmeerd van De Boer, die waarschijnlijk komend weekend met Ajax zijn derde landstitel op rij pakt. De visie en speelstijl van Johan Cruijff, zijn verleden bij Barcelona en de uitstekende prestaties met Ajax zijn de redenen de Nederlander te halen. De Boer begon eind 2010 als hoofdcoach in De Arena.

De Catalanen zijn bereid heel ver te gaan. Het tot medio 2014 durende contract willen ze afkopen voor 5 miljoen euro en daarnaast blijft Isaac Cuenca nog een jaar bij Ajax, terwijl Barça het hele salaris van de huurling betaalt. Ook Marc Muniesa zou tijdelijk de overstap naar Amsterdam maken bij een vertrek van Toby Alderweireld.

Arjen Robben wordt steeds vaker in verband gebracht met een vertrek bij Bayern München en Galatasaray wil de linkspoot graag hebben. Volgens Fanatik wil de Nederlander een salaris van 6 miljoen euro netto per jaar en daarmee zou hij meer gaan verdienen dan Wesley Sneijder (4,5 miljoen) en Didier Drogba (4 miljoen).

Silvio Berlusconi oppert in La Gazetta dello Sport een opmerkelijke naam als nieuwe trainer voor AC Milan. De clubeigenaar ziet het liefst Clarence Seedorf voor de groep staan als vervanger voor de huidige coach Massimiliano Allegri. De 37-jarige Nederlander speelt nu nog voor Botafogo en heeft nog geen trainerservaring.

Víctor Valdés verlengt zijn contract niet bij Barcelona en AS Monaco wil hem graag komend seizoen onder de lat zien staan in het prinsendom. De club promoveert zo goed als zeker naar de Ligue 1 en heeft Paris Saint-Germain als grote voorbeeld, aldus France Football. Veel geld, veel grote namen halen en kampioen worden.