Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Geslacht Oranje moet nu Montenegro pakken

zondag 24 augustus 2014

De Nederlandse basketballers hebben in de EK-kwalificatie hun tweede nederlaag geleden. Ook in de uitwedstrijd tegen Israël verloor Oranje. Ditmaal ging het kansloos onderuit met 83-60. Het serieuze verschil werd al in de eerste 10 minuten gemaakt (26-5).

De wedstrijd werd om veiligheidsredenen op Cyprus afgewerkt. In de ploeg van Toon van Helfteren kwamen alleen Worthy de Jong (15) en Nick Oudendag (11) in de dubbele punten. Bij Israël was Omri Casspi de productiefste speler met 22 punten. Hij stond afgelopen seizoen onder contract bij Houston Rockets. 

Gal Mekel droeg 16 punten bij. De pointguard speelde afgelopen seizoen bij Dallas Mavericks. Nederland staat in Groep B op de tweede plaats met 8 punten na 5 duels. Israël heeft 9 punten. Als Oranje woensdag van Montenegro wint en de uitslagen in andere poules gunstig zijn, dan haalt het voor het eerst sinds 1989 een titeltoernooi.


Sport1 zendt Nederland-Montenegro uiteraard live uit. Het evenement staat voor komende woensdag om 19.50 uur op het programma. Word abonnee en geniet van 6 kanalen topsport of kijk live mee op internet via Sport1 Go.