Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Bryant schuift plekje op, Heat zonder Bosh opnieuw onderuit

maandag 15 december 2014

Bryant schuift plekje op, Heat zonder Bosh opnieuw onderuit

Kobe Bryant is Michael Jordan gepasseerd op de topscorerslijst van de NBA. De superster van Los Angeles Lakers maakte 26 punten tegen Minnesota Timberwolves en staat nu derde op de eeuwige ranglijst. The Lakers wonnen de wedstrijd met 100-94.

Bryant had 9 punten nodig om Jordan te passeren en aan het einde van de eerste helft lukte hem dat. Dankzij twee vrije worpen bereikte hij het totaal van 32.293 punten. Hierdoor heeft hij alleen Kareem-Abdul Jabbar (38.387) en Karl Malone (36.928) nog voor zich. 'Ik wil Kobe feliciteren met deze mijlpaal', reageerde Jordan. 'Ik kijk uit naar zijn volgende prestatie.'

► Bekijk de highlights van Timberwolves-Lakers op beelden van de NBA

Miami Heat heeft tegen Chicago Bulls voor de zesde keer in acht duels verloren. Chris Bosh moest voor het eerst dit seizoen een wedstrijd missen en zag zijn ploeg in eigen huis met 93-75 onderuit gaan. De topscorer van The Heat ontbrak vanwege een kuitblessure. 'Een speler als Chris is onvervangbaar', zei Dywane Wade, die zelf tot 17 punten kwam voor Miami. 

The Bulls wonnen dan wél gemakkelijk, maar hadden hun laagste score sinds 21 november. Na een moeizame start, liep de ploeg in de tweede helft uit naar een maximale voorsprong van 26 punten. Mike Dunleavy had met 22 punten het grootste aandeel in de zege. 

► Bekijk de highlights van Heat-Bulls op beelden van de NBA