Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Rob Kamphues nieuwe Formule 1-presentator Sport1

donderdag 5 februari 2015

Rob Kamphues nieuwe Formule 1-presentator Sport1

Rob Kamphues is met ingang van komend Formule 1-seizoen de nieuwe presentator van de F1-uitzendingen op Sport1. In de studio in Amsterdam ontvangt Kamphues ieder F1-weekend deskundigen en liefhebbers uit de autosportwereld met wie hij de race uitgebreid voor- en nabeschouwt.

Olav Mol blijft het commentaar vanaf locatie verzorgen tijdens de kwalificatietraining en de race en tekent eveneens voor de voorbeschouwing vanaf het circuit. De eerste race van het nieuwe seizoen is de GP van Australië op zondag 15 maart met onder anderen Max Verstappen aan de start.  De eerste vrije training is op vrijdag 13 maart.

Vice-President Will Moerer van Sport1 is blij met het aantrekken van Kamphues als presentator: ‘Kamphues heeft zijn sporen als presentator ruimschoots verdiend. Ik denk dat Rob als geen ander in staat is met zijn kennis en liefde van de autosport het beste in onze gasten en deskundigen naar boven te halen.'

'Ons Formule 1-programma moet voor echte Formule 1-fans, maar zeker ook voor iemand die misschien wat minder verstand van de F1 heeft, een niet te missen programma worden. Ik denk dat Rob erin slaagt daar de juiste balans in te vinden. Ik kijk dan ook uit naar de start van het nieuwe seizoen, waarin onze ogen natuurlijk vooral op Max Verstappen gericht zijn.’

Ook Kamphues is verheugd met zijn nieuwe klus. ‘Al sinds mijn twaalfde volg ik de Formule 1 op de voet, pluis ik alle autosportblaadjes uit binnen- en buitenland uit en weet ik verjaardagen te verpesten door als ik de kans krijg, over niks anders te praten dan autosport.'

'Vrienden vroegen jarenlang wat ik met die gekte hoopte te bereiken, maar nu kan ik dan eindelijk zeggen dat het allemaal niet voor niets is geweest! Er zijn mensen die beweren dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is, maar dat is voor mij toch echt autoracen.’ 

Formule 1 komend seizoen
Zoals de autosportfans inmiddels van Sport1 gewend zijn, zal de zender ook dit seizoen naast de F1-race ook weer alle vrije trainingen en de kwalificatie live uitzenden. Tevens maakt Sport1 op de diverse Sport1-kanalen meerdere signalen beschikbaar, zodat je als kijker zelf de keuze hebt bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden on board.

Naast  bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma’s GP Confidential en The Inside Line uit.

Meer autosport op Sport1
Eerder deze maand maakte Sport1 al bekend dat de zender vanaf dit raceseizoen ruim 600 uur live aan de verschillende autosport disciplines besteedt. Het autosportseizoen op Sport1 begint op zondag 22 februari met de NASCAR Daytona 500.  

Naast alle F1-races, GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees F3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen.