Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Tenniscommentatoren

Kristie Boogert

Kristie Boogert is een voormalig tennisprofessional. Na een succesvolle jeugdcarrière met onder andere een halve finale op het juniorentoernooi van Roland Garros en finaleplaatsen bij de EK's onder 16 en 18 jaar, heeft zij ook de stap naar de profs met succes gemaakt. Haar carrière begon in 1991 en ze heeft als hoogste notering op de wereldranglijst in het enkelspel de 29ste positie behaald. Ook in het dubbelspel boekte Boogert veel successen, met onder meer drie WTA titels, Olympisch zilver bij de Spelen in Sydney in 2000 en een grandslamtitel in het gemengd dubbel op Roland Garros. In 2003 raakte Kristie geblesseerd aan haar elleboog en heeft ze begin 2006 gedwongen een punt moeten zetten achter haar actieve tenniscarrière. Tijdens de revalidatie heeft ze haar diploma behaald voor de studie commerciële economie. Naast werkzaamheden als docent op de Hogeschool Rotterdam, is Kristie sinds 2005 actief als tenniscommentator, voice-over en verslaggeefster voor tennis gerelateerde programma's.

Marcella Mesker

Marcella Mesker was de beste Nederlandse tennisster van de jaren '80. Ze reikte op de wereldranglijst tot de 31ste plaats en won niet alleen zes dubbeltitels, maar in het enkelspel ook het WTA-toernooi van Oklahoma. Na haar actieve carrière richtte Marcella Mesker zich op de sportjournalistiek en sinds 1987 is haar vertrouwde stemgeluid bij tenniswedstrijden op radio en televisie te horen. Zij was de eerste voormalige tennisprof die het tennisracket inruilde voor de microfoon. Ruim 25 jaar later verslaat zij de wedstrijden nog steeds met veel plezier.

Albert Mantingh

Een grote algemene sportkennis typeert Albert Mantingh (11-01-1959), die geneeskunde studeerde maar zijn passie voor sport verkoos boven de witte jas. Hij werkte als sportjournalist vanaf 1988 voor praktisch alle Nederlandstalige televisiezenders en nu voornamelijk voor Ziggo Sport Totaal als voetbal –en tenniscommentator. In die laatste hoedanigheid geeft hij al sinds jaar en dag commentaar bij de Grand Slams en Masterstoernooien en heeft hij met name op Wimbledon de successen van spelers als Pete Sampras, Richard Krajicek, Rafael Nadal en Roger Federer van dichtbij meegemaakt.

Jan Siemerink

Als speler boekte Jan Siemerink zijn grootste succes op het ABN Amro-Toernooi in Rotterdam. De linkshandige service-volleyspecialist greep in 1998 de titel door in de eindstrijd af te rekenen met Thomas Johansson. In datzelfde jaar behaalde hij, mede door een kwartfinaleplaats op Wimbledon, met de veertiende stek ook zijn hoogste worldranking ooit. Na zijn tennispensioen ging hij al vrij snel aan de slag als deskundig en enthousiaste tenniscommentator. Voor Ziggo Sport Totaal zat hij dit jaar onder meer achter de microfoon bij Wimbledon, de ATP Finals en de Olympische Spelen. Daarnaast is Siemerink captain van het Nederlands Daviscup-team en is hij directeur sportief van de KNLTB.

Mariette Pakker

Net als veel van haar collega's bij Ziggo Sport Totaal is ook Mariette Pakker begonnen als tennisprof. Van 1978 tot en met 1982 was ze actief op de damestour. Ze speelde onder meer op Wimbledon, Roland Garros en de US Open. De 127ste plaats was haar hoogste positie op de wereldranglijst. Als commentator ziet ze in Herman Kuiphof haar grote voorbeeld. Niet alleen was hij een vakkundig verslaggever, maar bovenal een aardig mens. Aan de edities van Wimbledon van 2000 en 2001 bewaart ze speciale herinneringen. Pakker was er als commentator bij toen Pete Sampras zijn zevende titel pakte. Een jaar later stond het kippenvel op haar armen. Goran Ivanisevic greep op maandagmiddag als wildcardspeler zijn eerste grandslamtitel door Patrick Rafter in een krankzinnige finale te kloppen.