Afrika Cup vanaf dit weekend exclusief live bij Ziggo Sport

Algerije tijdens Afrika Cup.png
  • png

Ziggo Sport doet vanaf dit weekend exclusief live verslag van de Africa Cup of Nations, het Afrikaanse voetbalkampioenschap voor landenteams. Aanstaande zaterdag 13 januari staat de openingswedstrijd tussen Ivoorkust en Guinee-Bissau op het programma. Voetballiefhebbers kunnen hiervoor vanaf 21.00 uur bij de zender terecht. Ook de andere wedstrijden van het toernooi zijn tot en met de finale exclusief en live te zien bij Ziggo Sport, de grootste sportzender van Nederland. Te vinden via kanaal 14, op Ziggo GO of via Ziggo Sport Totaal.

De Afrika Cup, waarin 52 wedstrijden worden gespeeld, vindt voor de tweede keer plaats in Ivoorkust. De komende maand zijn Abidjan, Yamoussoukro, Bouake, San Pedro en Korhogo het strijdtoneel voor de allerbeste Afrikaanse voetballers. Dit weekend openen Ivoorkust en Guinee-Bissau om 21.00 uur het toernooi in het Olympic Stadium of Ebimpé in Abidjan, waar op 11 februari ook de finale wordt gespeeld.  

Afrikaanse voetbalsterren

Op de 34ste editie van het toernooi maken onder meer de Feyenoorders Zerrouki (Algerije) en Minteh (Gambia) hun opwachting en rekent Marokko op de diensten van PSV’er Ismael Saibari. Daarnaast schitteren een aantal bekende ex-eredivisiespelers zoals Ziyech, Mazraoui, Amrabat (Marokko), Haller (Ivoorkust), Kudus (Ghana) en Onana (Kameroen). Ook bekende internationale sterren als Salah (Egypte), Osimhen (Nigeria), Hakimi (Marokko) en Mané (Senegal) strijden om de belangrijkste prijs van het Afrikaanse continent. 

Ziggo Sport studio

Voetballiefhebbers kunnen bij alle 52 wedstrijden van de Afrika Cup rekenen op Nederlands commentaar. Daarnaast is er in het openingsweekend, tijdens belangrijke wedstrijden in de groepsfase (waaronder de duels van titelkandidaat Marokko) en vanaf de kwartfinales ook een studioprogramma te zien. Hierin bespreekt Wytse van der Goot of Bas van Veenendaal de wedstrijden met topanalisten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Khalid Boulahrouz, Youri Mulder en Ronald de Boer. Daarnaast sluiten regelmatig relevante gasten aan, zoals Kiki Musampa, Lars Veldwijk (voormalig international Zuid-Afrika) en Nourdin Boukhari (voormalig international Marokko).

Exclusieve bijdrages vanuit Ivoorkust  

Armin Shah is in Ivoorkust aanwezig en levert bij een aantal wedstrijden bijdrages vanuit het stadion. Daarnaast kunnen voetbalfans via de socials van Ziggo Sport genieten van unieke behind-the-scenes.

Ook Jefferson Osei, co-host van Ziggo Sport Kick ’t Met, is in Ivoorkust aanwezig. Osei en Shah nemen op locatie een aantal Kick ’t Met ‘on tour’-afleveringen op. De afleveringen, waarvan in ieder geval één rondom de wedstrijd Ghana – Kaapverdië, worden gepubliceerd op het YouTubekanaal van Ziggo Sport.                            

Het volledige uitzendschema is te vinden via www.ziggosport.nl/afrikacup.

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is de gratis sportzender van VodafoneZiggo voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.

Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1 samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup) en alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Ziggo Sport nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL