DENZEL-DUMFRIES_header_zslogo.png
  • png

Italiaans topvoetbal ook komende 5 jaar exclusief te zien bij Ziggo Sport

Zender verlengt Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana

Hilversum, 28 maart 2024 – Ziggo Sport verlengt de bestaande samenwerking met Lega Serie A met vijf jaar. Hiermee legt de grootste sportzender van Nederland de exclusieve uitzendrechten voor de Italiaanse competitie tot en met 2029 vast. Naast Serie A legt Ziggo Sport ook de uitzendrechten voor Coppa Italia en Supercoppa Italiana voor een periode van 5 jaar vast. 

“Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana zijn onmisbare onderdelen in het uitgebreide topvoetbal-aanbod van Ziggo Sport”, aldus Marcel Beerthuizen, Director Ziggo Sport. “Naast onder andere de Spaanse LaLiga en de Belgische Pro League is Serie A nog een belangrijke Europese competitie die ook de komende jaren exclusief bij Ziggo Sport te zien is. Hiermee laten we nogmaals zien dat wij de ‘Home of European Football’ zijn, waar kijkers en volgers ook de komende vijf jaar kunnen genieten van onder andere Juventus, AS Roma, Napoli, AC Milan en Internazionale in de sterke Italiaanse competitie.”

Nederlands talent in Serie A

Er spelen op dit moment veel Nederlandse toppers in Serie A, met onder anderen Denzel Dumfries, Tijjani Reijnders, Stefan de Vrij, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Joshua Zirkzee. De komende jaren is de kijker via Ziggo Sport dus verzekerd om deze of andere Nederlandse spelers te blijven volgen in de Serie A.

Waar te zien

De wedstrijden van de Italiaanse Serie A zijn wekelijks te volgen via kanaal 14, de gratis sportzender voor alle Ziggo-klanten, via Ziggo GO en op Ziggo Sport Totaal. Kijkers en volgers kunnen ook de komende periode de grootste Serie A-ambassadeurs (en oud-AC Milan spelers) Marco van Basten en Ruud Gullit zien als analist. Daarnaast volgen zij het enthousiaste commentaar van specialist en Serie A-kenner Emile Schelvis bij de Italiaanse wedstrijden.

Uitzendschema

Komend weekend staan de volgende topwedstrijden op de planning:

Zaterdag 30 maart | 12.30 uur | Napoli – Atalanta

                             | 18.00 uur | Lazio – Juventus

Europees topvoetbal

Met de verlenging van de Italiaanse voetbalcompetitie verstevigt de sportzender van Nederland zijn exclusieve aanbod van internationale competities. Naast Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana zijn onder andere de Spaanse LaLiga en de Copa del Rey, de Belgische Jupiler Pro League en Croky Cup, de Franse Ligue 1, de Engelse FA Cup, de Duitse DFB-Pokal, de Portugese Primeira Liga, de Turkse Süper Lig en het Schotse Premiership te zien bij Ziggo Sport. Ook het UEFA Nationale Team voetbal (UEFA Nations League en Kwalificatiewedstrijden) en de UEFA Champions League zijn te zien en volgen bij de zender. Vanaf de zomer van 2024 worden de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League exclusief uitgezonden door Ziggo Sport. 

TIJJANI-REIJNDERS_header_zslogo.png
  • png

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VodafoneZiggo, afdeling Mediarelaties, telefoon +31 88 717 07 17 of via pers@vodafoneziggo.com.

 

Beeldmateriaal (vrij van rechten)

Foto 1 | Denzel Dumfries en Lautaro Martínez in actie| Fotocredits: PRO SHOTS | Download foto>

Foto 2 | Applaus van Reijnders | Fotocredits: PRO SHOTS | Download foto>

Over Ziggo Sport Ziggo Sport is de gratis sportzender van VodafoneZiggo voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1 samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM  en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup) en alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is de gratis sportzender van VodafoneZiggo voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.

Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1 samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup) en alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Ziggo Sport nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL