Ziggo Sport pakt uit voor finale Afrika Cup met speciaal Afrika Cup Café 

Trots Ivoorkust - Afrika Cup.png
  • png

Aanstaande zondag zijn bij Ziggo Sport alle ogen gericht op de finale van de Afrika Cup. De grootste sportzender van Nederland sluit de Afrikaanse competitie namelijk af met het Afrika Cup Café. Hierin neemt presentator Wytse van der Goot samen met analisten Ruud Gullit en Youri Mulder en gast Yes-R voetballiefhebbers mee in een uitgebreide voorbeschouwing van het beslissende duel tussen Ivoorkust en Nigeria. Daarnaast verzorgt reporter Armin Shah bijdrages vanuit het stadion in Abidjan. Het Afrika Cup Café is vanaf 20.00 uur te zien bij Ziggo Sport. Te vinden via kanaal 14, op Ziggo GO en via Ziggo Sport Totaal. 

 

In het Afrika Cup Café blikt presentator Wytse van der Goot een uur lang vooruit op een spannende finale tussen Ivoorkust en Nigeria. En dit doet hij niet alleen. Ook Ruud Gullit, Youri Mulder, en Yes-R schuiven aan. Daarnaast trakteert Armin Shah de kijkers vanuit het stadion in Abidjan op bijdrages.  

 

Het Afrika Cup Café is vanaf 20.00 uur te zien bij Ziggo Sport. Na de inhoudelijke voorbeschouwing schakelt de zender live door naar het Olympic Stadium of Ebimpé in Adbidjan, waar om 21.00 uur de aftrap van de finale is.   
 

De weg naar de finale 

Na een allesbehalve voorspelbare competitie en veel spectaculaire wedstrijden nemen gastland Ivoorkust en Nigeria het aanstaande zondag 11 februari tegen elkaar op in de beslissende strijd om de Afrika Cup. De twee speelden in de groepsfase ook al tegen elkaar. Toen won Nigeria met 1-0. 

 

Gastland Ivoorkust bewandelde een ongewoon pad tot de finale. Het land overleefde de poulefase als nummer drie, verving vervolgens bondscoach Jean-Louis Gasset door zijn assistent Emerse Faé, plaatste zich toen via strafschoppen voor de kwartfinales en verzekerde zich door een doelpunt van de voormalig-Ajacied Sébastien Haller tegen DR Congo van de felbegeerde finaleplaats. Tegenstander Nigeria, met toppers Victor Osimhen en voormalig-Ajacied Calvin Bassey, bemachtigde de finaleplaats na een bloedstollende, maar succesvolle penaltyserie tegen Zuid-Afrika. 

 

Afrika Cup en Kick ’t Met on tour 

Naast Armin Shah, was ook Kick ’t Met co-host Jefferson Osei tijdens de Afrika Cup in Ivoorkust aanwezig. Het duo heeft daar twee unieke afleveringen van Kick ’t Met On Tour gemaakt die een uniek kijkje achter de schermen bieden in de beleving van de Afrika Cup rond de wedstrijden Ghana – Kaapverdië en de kwartfinale Kaapverdië – Zuid-Afrika. De afleveringen zijn te vinden op het YouTubekanaal van Ziggo Sport

    

Afrika Cup ook volgend jaar exclusief bij Ziggo Sport 

De volgende editie van de Afrika Cup staat in juni en juli 2025 op het programma en vindt plaats in Marokko, dat voor de tweede keer gastland is van het Afrikaanse toernooi, Ook deze editie is exclusief te zien bij Ziggo Sport. 

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is de gratis sportzender van VodafoneZiggo voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.

Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1 samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup) en alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Ziggo Sport nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL