MotoGP™ van start op Ziggo Sport

Ziggo Sport blijft een must have voor de racefans

Zoals Ziggo Sport eind 2021 bekend maakte, heeft de zender voor de komende drie seizoenen de rechten verworven van de MotoGP. Vanaf de start van het nieuwe seizoen in het weekend van 4 tot en met 6 maart 2022 zal Ziggo Sport alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden. De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang live genieten bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. De MotoGP start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn.

Helaas, deze video is niet meer beschikbaar

Bekijk hieronder de nieuwste gerelateerde video's

Ziggo Sport zal de MotoGP uitzendingen op zondag met een uitgebreide studio-programmering omlijsten. Speciaal voor de MotoGP uitzendingen heeft Ziggo Sport een geheel nieuwe augmented reality studio-set laten ontwerpen.

Rob Kamphues neemt bij deze uitzendingen de presentatie voor zijn rekening. In de studio wordt hij onder andere bijgestaan door Barry Veneman, die naast de rol van analist ook afwisselend met Peter Bom naast commentator Frank Weeink te horen is als co-commentator bij de MotoGP races. Het commentaar bij de Moto2 en Moto3 wordt dit seizoen verzorgd door Iwan van der Valk en Nigel Walraven.

Rob van Gameren is voor Ziggo Sport komend seizoen bij een groot aantal races als pitreporter ter plekke aanwezig voor het maken van reportages en interviews.

Ziggo Sport zal in ieder geval de races gratis beschikbaar maken voor Ziggo klanten via Ziggo Sport op kanaal 14 of op kanaal 13. Het hele MotoGP pakket is te volgen via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, te verkrijgen bij alle tv-distributiepartners in Nederland.

Via het online platform Ziggo Sport Totaal Go maakt de zender ook nog eens vijf additionele kanalen beschikbaar zodat je als kijker zelf kan bepalen op welke manier je de MotoGP wil volgen.

Samenvattingen Formule 1 blijven te zien op Ziggo Sport

De komende jaren zijn de samenvattingen van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en wedstrijden van de Formule 1 iedere avond in het raceweekend te zien op Ziggo Sport en via de kanalen van Ziggo Sport Totaal.

Ook het succesvolle Ziggo Sport Race Café op vrijdagavond 22:30 uur blijft bestaan en krijgt zelfs extra uitzendingen en wel op zondagavond 22:30 uur na afloop van iedere race. Op zaterdagavond om 17:30 uur zullen de hoogtepunten van de Formule 1-kwalificatie worden uitgezonden. Op zondag om 17:00 uur volgt een samenvatting van de race. Het commentaar bij de kwalificatie en race wordt verzorgd door Olav Mol. De presentatie van het Ziggo Sport Race Café blijft in handen van Rob Kamphues en ook vaste gast Robert Doornbos blijft bij Ziggo Sport te zien. De eerste uitzending van het vernieuwde Café, met daarin ook veel aandacht voor andere raceklassen, is op 4 maart a.s.

‘De MotoGP gaat naast de samenvattingen van de Formule 1 en de Ziggo Sport Race Cafés, de komende jaren een belangrijke plek innemen in de programmering van Ziggo Sport. De programma’s die we maken worden gemaakt door echte liefhebbers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Of het nu Kamphues, Doornbos, Mol, Van Gameren of Weeink zijn, zij weten als geen ander hun enthousiasme naar de huiskamers over te brengen. De MotoGP gaat spectaculaire beelden opleveren die we vanuit onze nieuwe virtuele studio gaan presenteren. We kunnen dan ook niet wachten om deze uitzendingen met de kijkers te delen’, aldus Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport.

Nog meer raceklassen

Naast de samenvattingen van de Formule 1 en het uitgebreide MotoGP pakket besteedt Ziggo Sport komend seizoen ook veel aandacht aan de IndyCar, NASCAR, Formule 3, W-Series, DTM en Formule E. Dit alles betekent dat Ziggo Sport de plek blijft voor de raceliefhebber.

Ziggo Sport zal bovendien veel aandacht besteden aan de Nederlanders die in de diverse race categorieën actief zijn. Naast Max Verstappen in de Formule 1 maakt de 16-jarige Zonta van den Goorbergh dit seizoen zijn debuut in de Moto2. Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout blijft acief in de IndyCar, Loris Hezemans verschijnt aan de start van de NASCAR Series en Nyck de Vries en Robin Frijns zijn actief in de Formule E. Ziggo Sport heeft ook de rechten van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship waarin de Nederlander Renger van der Zande en Racing Team Nederland (met Frits van Eerd en Giedo van der Garde) meedoen.