Alles voor de racefan!

Vol Gas! De spannendste auto- en motorsportraces zie je ook in 2022 op Ziggo Sport, dé sportzender van Nederland. De samenvattingen van de Formula 1 ® blijven te zien op Ziggo Sport. Olav Mol en Jack Plooij zullen eveneens bij Ziggo Sport blijven. Daarnaast zitten Rob Kamphues en Robert Doornbos dit jaar gewoon in het Race Café. Live races zie je bij Viaplay.

Ook Olav en Jack blijven!

Zodoende zullen er voor de Nederlandse tv-kijker nog steeds de vertrouwde gezichten te zien zijn bij dé sportzender van Nederland. Ook Rick Winkelman en Rob van Gameren blijven werkzaam voor Ziggo Sport. Olav Mol is al 30 jaar het vertrouwde stemgeluid bij de Formule 1-races en blijft in die hoedanigheid ook aan Ziggo Sport verbonden. De populaire commentator is beroemd geworden door zijn spraakmakende uitspraken bij meerdere race-overwinningen van Max Verstappen. Jack Plooij was de afgelopen jaren het gezicht in de paddock en op de grid, waar hij het Nederlandse publiek vermaakte met interviews en reportages.

Olav Mol en Jack Plooij zijn zelf ook verheugd met de blijvende samenwerking. “Ziggo Sport is de laatste jaren gegroeid tot de meest complete race-zender van Nederland. Ook al is de invulling wat betreft de Formule 1 nu anders geworden, wij zien nog legio mogelijkheden om Ziggo Sport en alle kijkers van veel inside informatie te voorzien. We doen dit werk al jarenlang met groot plezier en zijn ook zeker van plan om dat nog lang te doen.”

Fotocredit: Kym Illman

Samenvattingen Formule 1 blijven te zien op Ziggo Sport

De komende jaren zijn de samenvattingen van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en wedstrijden van de Formule 1 iedere avond in het raceweekend te zien op Ziggo Sport en via de kanalen van Ziggo Sport Totaal. Ook het succesvolle Race Café op vrijdagavond blijft bestaan en krijgt zelfs extra uitzendingen en wel op de zondagavond na afloop van iedere race. Op zaterdagavond zullen de hoogtepunten van de Formule 1-kwalificatie in een half uur durende uitzending te zien zijn. De presentatie van het Race Café blijft in handen van Rob Kamphues en ook vaste gast Robert Doornbos blijft bij Ziggo Sport te zien.

Rick Winkelman is een expert op het gebied van vrijwel alle raceklassen. In het Race Café schuift hij wekelijks aan om diverse onderwerpen te duiden. Ook voorziet hij de NASCAR-races van commentaar en zal hij dat blijven doen. Rob van Gameren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire sidekick en blijft deze rol vervullen in de raceweekenden.

Wat een aanbod!

Met het verkrijgen van de samenvattingsrechten van de Formule 1 versterkt Ziggo Sport het uitgebreide auto- en motorsport aanbod. Eerder werd de MotoGP, Moto2 en Moto3 aan het pakket toegevoegd en tevens verlengde de zender de contracten met de IndyCar, NASCAR, Formule 3, W-Series en Formule E. Dit betekent dat Ziggo Sport de plek blijft voor de raceliefhebber. Ziggo Sport zal bovendien veel aandacht besteden aan de Nederlanders die in de diverse race categorieën actief zijn. Naast Max Verstappen in de Formule 1 maakt de 16-jarige Zonta van den Goorbergh in 2022 zijn debuut in de Moto2. Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout blijft actief in de IndyCar, Loris Hezemans verschijnt aan de start van de NASCAR Series en Robin Frijns en Nyck de Vries zijn actief in de Formule E. Ziggo Sport heeft ook de rechten van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship waarin de Nederlander Renger van der Zande en Racing Team Nederland (met Frits van Eerd en Giedo van der Garde) meedoen.

Je blijft ademloos genieten in 2022!

 • Formule 1 (samenvattingen alle vrije trainingen, sprintraces, kwalifcaties en races)
 • MotoGP, Moto2 en Moto3 (alle vrije trainingen, kwalificaties en races live)
 • IndyCar (alle kwalificaties en races live)
 • NASCAR Cup Series (alle races live) en ook NASCAR Infinity en NASCAR Truck Series
 • Formule E (alle kwalificaties en races live)
 • Porsche Super Cup (alle races live)
 • Formule 3 (alle races live)
 • IMSA WeatherTech SportsCar Championship (alle races live)
 • DTM en DTM Trophy (alle races live)
 • W Series (alle kwalificaties en races live)
 • Supercars Championship (alle races live)
 • Formula Regional European Championship (alle races live)
 • Ferrari Challenge (alle races live, zowel Trofeo Pirelli als Coppa Shell)
 • ADAC GT Masters (alle races live)
 • 24 uur van de Nürburgring live
 • FIA European Truck Racing (alle races live)
 • En nog veel meer!