Simac Ladies Tour live bij Ziggo Sport

De Simac Ladies Tour is van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september dagelijks live te volgen op Ziggo Sport, dé sportzender van Nederland. De organisatie van de enige Women’s WorldTour-etappewedstrijd in de Benelux, is blij de wereldtop bij de vrouwen een steeds groter podium te kunnen geven door de finale van de zes etappes live op landelijke televisie te kunnen laten zien.

'Een prachtige topsport op dé sportzender van Nederland'

'We hebben het tonen van wedstrijdbeelden altijd als één van de prioriteiten gezien om de sport te laten groeien. Nu de wielersport bij de vrouwen volop in de aandacht staat en de exposure krijgt die het verdient, hoort daar ook een tv-zender bij met een groot bereik. We zijn blij dat Ziggo Sport ons dit podium biedt', zegt organisator Thijs Rondhuis van Courage Events. De koers zal in zijn geheel te zien zijn op Ziggo Sport, het gratis kanaal voor alle digitale Ziggo-abonnees en via het betaalpakket Ziggo Sport Totaal, dat bij alle distributeurs in Nederland is te verkrijgen.

Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport, is eveneens enthousiast: 'Wij vinden het belangrijk dat ook een topevenement als de Simac Ladies Tour live wordt uitgezonden op de Nederlandse tv. Zo krijgt het wielrennen bij de vrouwen de aandacht die het verdient. Een prachtige topsport die thuishoort op dé sportzender van Nederland. Daarom hebben we ons voor twee jaar verbonden aan de Simac Ladies Tour.'

IJzersterke deelneemsters

De Simac Ladies Tour kreeg vorig jaar voormalig wereldkampioene Chantal van den Broek-Blaak als eindwinnares op de erelijst, terwijl wielervedette Marianne Vos drie van de zes ritten wist te winnen. Ook wereldkampioenen en olympisch kampioenen als Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Lisa Brennauer en Kristin Armstrong wisten zich in deze Women’s WorldTour-wedstrijd in de kijker te rijden.

De Simac Ladies Tour start dit jaar in Lelystad en doet verder Ede, Gennep, Landgraaf, Sittard-Geleen en uiteindelijk Arnhem aan. Ten opzichte van het afgelopen jaar heeft de organisatie de accenten iets verlegd. Er is dit jaar één tijdrit, die voert over geaccidenteerd terrein. Rond Landgraaf is een echte Limburg-etappe toegevoegd, met onder meer drie keer de Cauberg. De finale wordt in het gebied van de Posbank verreden.